Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/httpd/vhosts/sophieonline.nl/httpdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Ab van Langevelde
Sophie
Sophie Sophie


Vraag nu een
GRATIS
proefnummer aan!

Vraag nu een gratis proefnummer aan!
Missie
Soφie is een uitgave van de Stichting voor Christelijke Filosofie. Zij biedt een intellectuele uitdaging door kritisch na te denken over actuele onderwerpen, geïnspireerd door de christelijke traditie.

Redactie
ing. P. de Boer
dhr. A. Deddens
mevr. drs. E.J. van Dijk
mevr. drs. M. Doornenbal
mevr. drs. R. Ebbers-van Aalst
dr. J. Ester
drs. I.D. Haarsma
prof. dr. J. Hoogland
dhr. A. Janse
dr. ir. R.A. Jongeneel
mevr. drs. D.G. Rots
dr. P.H. Vos
dr. K. van der Zwaag
Ab van Langevelde
Written by   
ab_thuis_fmt.jpegZijn publicatiedrift begon eind jaren zestig in De Purgel. Dat was de schoolkrant van de middelbare school van Ab van Langevelde. Hij schreef een artikel waarin hij vanuit Genesis 1 en 2 aantoonde dat er niets klopte van de evolutietheorie. Een tweede artikel bevatte de verwerping der dwalingen die door medeleerlingen tegen het eerste artikel in stelling waren gebracht. Aan dit klimaat van het absolute heeft Ab zich inmiddels ontworsteld. Vorig jaar promoveerde hij in de theologie op een biografie van C. Veenhof, waarin de opkomst en de teloorgang van dit klimaat duidelijk wordt. Eenvoud is Abs credo, en dat niet alleen in het denken.
 
Sophie