Licht en wijsheid

Het is een rare tik van me dat ik, als ik geconfronteerd word met een voor- en/of achternaam, altijd meteen probeer te bedenken wat de naam betekent. Ik zal geen Sophia tegenkomen zonder haar te vragen of ze weet wat haar naam betekent. Hetzelfde heb ik als ik een roman lees of een verfilming van die roman zie. Neem nou bijvoorbeeld The Longest Ride (‘De langste rit’; niet ‘De langste tocht’, zoals Wikipedia zegt; het gaat om de vraag hoe lang een vent het op een dolle stier uithoudt). Het is een boek van de Amerikaanse auteur Nicholas Sparks, schrijver van internationale bestsellers, waarvan momenteel ongeveer elk jaar een verfilming verschijnt; de film The Longest Ride verscheen in 2015. Ik

Verder lezen?
De verdere inhoud van dit artikel of deze pagina is voorbehouden aan onze abonnees (u kunt hier inloggen).
Bent u nog geen abonnee, vraagt u dan een proefnummer aan, of registreert u zich direct online voor een abonnement.