Seneca, Harry Kuitert en het Ietisme

Bestaat God? En wat wordt God genoemd vanuit diverse perspectieven? Henk van der Werf verdiepte zich in Seneca, de Stoa en Harry Kuitert om een antwoord te vinden op die vragen. Hij neemt u mee langs de denklijnen van dit drietal en verkent vanuit diverse perspectieven hoe we mens kunnen zijn naar Gods bedoeling met het oog op de huidige toestand van de aarde. “Geloof jij eigenlijk in God?”, wordt mij wel eens gevraagd. Mijn antwoord daarop is: ik kan mij niet voorstellen dat God niet bestaat. Soms tref ik een gesprekspartner die vraagt waarom ik meen te weten dat God zeer waarschijnlijk echt bestaat. Het antwoord op die vraag schreef ik in twee korte boeken: Seneca en de mysterieuze

Verder lezen?
De verdere inhoud van dit artikel of deze pagina is voorbehouden aan onze abonnees (u kunt hier inloggen).
Bent u nog geen abonnee, vraagt u dan een proefnummer aan, of registreert u zich direct online voor een abonnement.