Waarom zijn we steeds onszelf en anderen aan het beoordelen?

Waarom maken we ons mooi voor de spiegel? Waarom benadrukken we onze sterke kant? Waarom doen we dingen voor ons cv en niet voor onszelf? Waarom kunnen we niet gewoon zijn wie we zijn? Dat zijn de vragen van Sophie Koppejan.   Oordeel niet! Waarom ziet u wel de splinter in het oog van uw broeder, maar niet de balk in uw eigen oog (Mat. 7)? Dit is een gedeelte uit de Bijbel dat mij raakt. Ik ben christelijk opgevoed, maar niet in een ‘christelijke bubbel’. Het geloof spreekt mij aan omdat het geloof iets ontmaskert. Dat heb ik nodig. Christelijk zijn beschouw ik als deel van mijn identiteit, maar het geloof zegt tegelijk iets over wat ik niet ben

Verder lezen?
De verdere inhoud van dit artikel of deze pagina is voorbehouden aan onze abonnees (u kunt hier inloggen).
Bent u nog geen abonnee, vraagt u dan een proefnummer aan, of registreert u zich direct online voor een abonnement.