Is melancholie iets negatiefs?

Illustratie, Is melancholie iets negatiefs?
Wanneer je ‘melancholie’ googelt, krijg je geen prettig beeld, ontdekte Anne Sophie Leurink. Voor haar is melancholie een belangrijke stemming: zo staat ze in het leven en zo komt ze tot creativiteit. Anne Sophie is echter niet negatief, verdrietig, zwaarmoedig, tobberig of depressief, maar positief en toch ook melancholiek. Hoe zit dat? Ik heb een fascinatie voor plaatjes. Alles wat me pakt, bewaar ik. Inmiddels heb ik een behoorlijke verzameling folders en krantjes. Die verzameling heb ik niet gecategoriseerd op thema. Ze is heel random. Het kan van alles zijn waardoor ik geraakt word: een grappige houding van iemand, mooie lijnen, kleuren of vlakken, sprekende ogen. Als ik een schilderij wil maken, laat ik me vaak eerst inspireren door mijn

Verder lezen?
De verdere inhoud van dit artikel of deze pagina is voorbehouden aan onze abonnees (u kunt hier inloggen).
Bent u nog geen abonnee, vraagt u dan een proefnummer aan, of registreert u zich direct online voor een abonnement.