Als je het niet meer weet, is dat dan klungelen?

Op het dieptepunt van haar rouw ging Sophie Jonker naar de huisarts. “Ik weet niet meer hoe het verder moet,” zei ze. Vanaf dat moment werd alles lichter en draaglijk. Ze ervaart de meeste steun van vrienden die zeggen: “Ik weet niet hoe je je nu voelt en ik heb ook niet het idee dat ik je kan helpen, maar ik denk aan je”. Geen raad weten en toch moeten handelen voelt als geklungel, maar is dat terecht? De ervaring van Sophie is juist omgekeerd. “Ik heb de essentie van het leven geproefd toen ik mijn kind geboren voelde worden en mijn geliefde zag sterven. Nu ik dit heb ervaren, voelt het alsof al het andere maar een fractie is

Verder lezen?
De verdere inhoud van dit artikel of deze pagina is voorbehouden aan onze abonnees (u kunt hier inloggen).
Bent u nog geen abonnee, vraagt u dan een proefnummer aan, of registreert u zich direct online voor een abonnement.