Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/httpd/vhosts/sophieonline.nl/httpdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Is geluk bereikbaar?
Sophie
Sophie Sophie


Vraag nu een
GRATIS
proefnummer aan!

Vraag nu een gratis proefnummer aan!
Missie
Soφie is een uitgave van de Stichting voor Christelijke Filosofie. Zij biedt een intellectuele uitdaging door kritisch na te denken over actuele onderwerpen, geïnspireerd door de christelijke traditie.

Redactie
ing. P. de Boer
dhr. A. Deddens
mevr. drs. E.J. van Dijk
mevr. drs. M. Doornenbal
mevr. drs. R. Ebbers-van Aalst
dr. J. Ester
drs. I.D. Haarsma
prof. dr. J. Hoogland
dhr. A. Janse
dr. ir. R.A. Jongeneel
mevr. drs. D.G. Rots
dr. P.H. Vos
dr. K. van der Zwaag
Is geluk bereikbaar?
Written by   
20130819-085501_fmt.jpegIs geluk op een of andere manier te bereiken? Niet met het verstand in elk geval, stelt Kasper de Graaf vast.

Geluk. Dat is toch wel iets waar ieder mens naar verlangt. ­Volgens Aristoteles was geluk het hoogste levensdoel. Als je
mensen vraagt waarop ze hopen voor hun verdere leven, wordt vaak als antwoord gegeven: ‘Gelukkig worden.’ Sommigen noemen dan het huwelijk, anderen zeggen graag een mooie leeftijd te willen bereiken – ze willen ‘gelukkig oud worden’ – en weer anderen zeggen graag een mooie baan te willen hebben. En als ze dat allemaal hebben bereikt, zijn ze gelukkig. O ja, is dat zo? Er zijn genoeg mensen die een prachtbaan hebben, maar diep ongelukkig zijn. En is een gelukkig huwelijk nu alles? Kunnen mensen die niet getrouwd zijn dan niet gelukkig zijn? De praktijk wijst toch anders uit. Blijkbaar moet er meer gezegd worden. Wat is nu eigenlijk geluk? Wanneer ben je gelukkig? 

 
Sophie