Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/httpd/vhosts/sophieonline.nl/httpdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Zwart-wit of kleur?
Sophie
Sophie Sophie


Vraag nu een
GRATIS
proefnummer aan!

Vraag nu een gratis proefnummer aan!
Missie
Soφie is een uitgave van de Stichting voor Christelijke Filosofie. Zij biedt een intellectuele uitdaging door kritisch na te denken over actuele onderwerpen, geïnspireerd door de christelijke traditie.

Redactie
ing. P. de Boer
dhr. A. Deddens
mevr. drs. E.J. van Dijk
mevr. drs. M. Doornenbal
mevr. drs. R. Ebbers-van Aalst
dr. J. Ester
drs. I.D. Haarsma
prof. dr. J. Hoogland
dhr. A. Janse
dr. ir. R.A. Jongeneel
mevr. drs. D.G. Rots
dr. P.H. Vos
dr. K. van der Zwaag
Zwart-wit of kleur?
Written by   
sophie_binnenwerk_fmt.jpegHoe komt het dat in zwart-wit dingen soms anders lijken dan in kleur? En wat heeft dat met de regenboog te maken? Welkom in de wereld van Sophie Maris. Ik hou van verhalen. Laatst was er een musical bij ons op school over de kleurendief. Je kon het niet zo goed verstaan, want de spelers kwamen uit Oostenrijk en daar hebben ze een beetje een rare uitspraak. Dus ik weet niet alles meer. Maar goed, het verhaal ging over mensen in een dorp die allemaal blij zijn. Ze zien elkaar op de markt. Ze dansen allemaal omdat ze zo vrolijk zijn. Vrouwen in mooie gele jurken en blauwe en rode pakken. Het is gewoon heel gezellig en wij mochten ook meedansen. Dan komt opeens de kleurendief. Er klinkt tromgeroffel. Wij moeten van het podium af. De kleurendief ziet er een beetje griezelig uit. Hij heeft een zwart pak. Hij lijkt wel een soort vleermuis, maar hij beweegt als een poes die sluipt. Dan raakt hij ineens de vrouwen met de gele jurken aan. De jurken worden meteen zwart. Alles wat hij aanraakt wordt zwart. Dan rent de kleurendief heel hard weg. De markt is ineens heel saai. De mensen zijn stil en weten het niet zo goed meer. Alles is zwart.
 
Sophie