Warning: Memcache::addserver() expects parameter 2 to be long, string given in /home/httpd/vhosts/sophieonline.nl/httpdocs/libraries/joomla/cache/storage/memcache.php on line 84
Een doorbraak in het stamcelonderzoek
Sophie
Sophie Sophie


Vraag nu een
GRATIS
proefnummer aan!

Vraag nu een gratis proefnummer aan!
Missie
Soφie is een uitgave van de Stichting voor Christelijke Filosofie. Zij biedt een intellectuele uitdaging door kritisch na te denken over actuele onderwerpen, geïnspireerd door de christelijke traditie.

Redactie
ing. P. de Boer
dhr. A. Deddens
mevr. drs. E.J. van Dijk
mevr. drs. M. Doornenbal
mevr. drs. R. Ebbers-van Aalst
dr. J. Ester
drs. I.D. Haarsma
prof. dr. J. Hoogland
dhr. A. Janse
dr. ir. R.A. Jongeneel
mevr. drs. D.G. Rots
dr. P.H. Vos
dr. K. van der Zwaag
Een doorbraak in het stamcelonderzoek PDF Print Email
Written by   

Er zijn weinig wetenschappelijke onderwerpen met zo veel ethische en politieke implicaties als de stamcel: deze ongespecialiseerde lichaamscel kan zich ontwikkelen tot alle andere celtypen van het lichaam. Stamcellen zijn belangrijk door de talrijke toepassingsmogelijkheden in medische behandelingen. De ontwikkeling daarvan bleek echter verre van gemakkelijk en bovendien was er een belangrijk ethisch obstakel: stamcellen worden verkregen uit menselijke embryo’s. Spectaculaire ontdekkingen van John B. Gurdon en Shinya Yamanaka hebben aan het licht gebracht dat gewone lichaamscellen geherprogrammeerd kunnen worden tot stamcellen. In oktober jongstleden ontvingen ze voor hun werk de Nobelprijs. Door hun ontdekking komt de discussie over stamcellen in een ander licht te staan.

 
Sophie